Lorette kozmetika

A mákolaj jótékony hatásai
Írta: Lorette Kozmetika
2014. június 10. kedd, 16:38
Módosítás dátuma: 2014. július 25. péntek, 19:00

A mákolajat a mákmagokból nyerik, hidegen sajtolással.
Esszenciális zsírsavakban (omega-6, omega-3) gazdag, melyek táplálják, hidratálják, regenerálják, óvják és selymessé is teszik a bőrt. Tartalmaz még kalciumot, magnéziumot, melyek táplálják, védik és rugalmassá teszik a körmöket és a hajat, vasat és E-vitamint.

Pszichés hatását tekintve: nyugtatja a központi idegrendszert, csillapítja az izomgörcsöket, a fejfájást, elősegíti a nyugodt alvást. Mindezeken túl, használhatjuk főzéshez is. Az” égő” gyomrot pillanatok alatt megnyugtatja. A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően segít megelőzni a szív –és érrendszeri problémákat, omega- 3 zsírsav tartalma miatt megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása, kalcium tartalma segít a csontritkulás elkerülésében.
Szóval bátran fogyasszunk napi 1-2 kiskanál mákolajat, és máris sokat tettünk az egészségünkért, mindezt természetes formában.