Lorette kozmetika

Egészség

Figyelj magadra!

Élj minőségi életet, és ezt most nem anyagiakban mérve értem. Figyelj oda az egészségedre, kicsit legyél önző, és igenis ülj le olvass egy könyvet, vagy vegyél egy jó meleg , levendulaolajos fürdőt, vagy feküdj bele a levendulaolajos vízbe egy könyvvel :), vagy csak simán csinálj olyan dolgokat amik igazán boldoggá tesznek és feltöltenek energiával.  Mindig figyelj önmagadra, ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak vagy elvegyék  a jókedvedet. Törődj magaddal, a külsőddel, a lelkeddel az egészségeddel.


  • - Csak a pozitívan!
  • - igyál sok folyadékot
  • - táplálkozz egészségesen
  • - szánj időt magadra
  • - próbáld rávenni magad a sportolásra :)


Hidratálj!

A szépség, és nem utolsó sorban az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel (2-3 liter), elsősorban ásványvizek fogyasztása. Ha nem iszunk eleget, a szervezet a vízben gazdag, laza kötőszövetből vonja el a folyadékot. Csökken a kollagénszintézis, a kötőszöveti alapállomány képződése. A kevés vízfelvétel felszíni, majd mélyrétegi vízhiányt okoz a bőrben. Ha megfelelő mennyiségű folyadékot iszunk, és bőrünket a bőrtípusunknak megfelelő krémmel ápoljuk rendszeresen, lassíthatjuk a bőr öregedését, ráncosodását is. A folyadéknak a méregtelenítésben, a salakanyag kiürülésében játszott fontos szerepe sem utolsó szempont! Ha nem iszunk eleget, annak nem csak bőrünk látja a kárát. A folyadékhiány számos más tünetet generál: kiszáradunk, agresszívebbek leszünk, szédülünk, remeg a lábunk, gyengeséget érzünk, fáj a fejünk.

Pótold a vitaminokat!

Az A, E, C-vitamin nagy hatékonyságú antioxidánsok, amelyek a bőr öregedése és a ráncok ellen nyújtanak hatékony segítséget.

A – vitamin:

Gátolja a szaru felhalmozódást, a hám kiszáradását,így a bőr selymes, sima, és rugalmas lesz. Gyorsítja a sebgyógyulást, gyulladáscsökkentő, hat a faggyúmirigyek működésére. E- vitaminnal együtt használva felerősítik egymás hatását. Hiányában a bőr kiszárad, megvastagszik, a köröm töredezik. Túlzásba ne vigyük a fogyasztását, mert karotinémiát okoz!

E- vitamin:

Segíti a kötőszövet fejlődését, fokozza az A-vitamin hatását. Anyagcsere fokozó, regeneráló, antioxidáns, gyökfogó, öregedés gátló, hidratáló. Háromszor erősebb antioxidáns, mint a C-vitamin.

C- vitamin:

Fontos szerepe van a sejtlégzésben, erősíti a hajszálereket, serkenti a kollagén képződést, erősíti az E- vitamin hatását, méregtelenítő, antioxidáns hatású,elősegíti a sebgyógyulást, pigmentfolt halványító, frissítő, tonizáló. Nagyszerű az öregedő, vízhiányos bőrre. Hiányában fáradékonyság, étvágytalanság alakul ki.


Az egészséges bőr

  • - rugalmas
  • - víztartalma megfelelő
  • - a felszíni emulzió zsírtartalma optimális
  • - tompa fényű
  • - bársonyos tapintású

Az egészséges bőr jó vérkeringésű és optimális vastagságú a szarurétege. A melaninképzése normális, ennek köszönhető az egységes színe. A tompa fényt, a pórusok tisztaságát és zártságát a megfelelő mennyiségű és összetételű faggyútermelés és a hibátlan elszarusodás eredményezi. Bársonyossága a felszíni emulzió kellő víztartalmának és az egészséges piheszőröknek köszönhető. Rugalmasságát az irha kellő hidratációja, a rugalmas rostok megfelelő aránya, a bőralja tömöttsége és a kellő izomtónus okozza.

Bővebben